dinsdag 8 april 2014

The Body Shop handcrèmes (nl)


Handcrème is één van die producten waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Ik gebruik het graag, maar ik haat vettige handen. Ik ben dan ook erg kieskeurig geworden in het kiezen van een goede handcrème. Een tijdje geleden besloot ik twee handcrèmes van The Body Shop te proberen, namelijk die met Wilde roos en Absinth.


De Wild rose hand cream SPF 15 is een uitzonderlijk lichte, niet-vette en vochtregulerende handcrème voor alle huidtypes. Hij bevat bovendien ook een zonnefilter factor 15 om te beschermen tegen UV-straling en maakt pigmentvlekken minder zichtbaar. Alle producten uit de Wild rose collectie bevatten ook rozenbottelolie, die intensief verzorgend werkt voor een droge en gevoelige huid. Het kernwoord uit deze lijn? Zachte handen! Dit wordt bereikt door een combinatie van paranotenolie, rozenwater, soja-olie en Shea boter.


De Absinthe purifying hand cream is een geurige lichte handcrème die de handen gaat voeden, verzorgen en verfrissen. Het kernwoord voor de producten uit de lijn met Absinth is verfrissen en het handige aan deze producten is dat ze voor alle huidtypes geschikt zijn. Naast verfrissende Menthol bevat deze handcrème ook voedende Shea boter. 


Beide handcrème zitten in een metalen tube. Het tube-gedeelte is erg handig omdat het gemakkelijk doseert en hygiënisch werkt. Het feit dat het metalen tubes zijn is iets lastiger. Plastic tubes keren na het duwen terug naar hun oorspronkelijke vorm, maar metalen tubes behouden de ingedrukte vorm. Hierdoor kan het wel eens gebeuren dat je het dopje eraf draait en er een hele guts handcrème naar buiten komt. Voorzichtig omgaan met de verpakking is dus zeker de boodschap als je niet aan productverspilling wil doen!


De handcrème met Absinth is lichtgelig van kleur en heeft een frisse plantaardige geur. Hij werkt inderdaad enorm verfrissend, waardoor deze mijn go-to handcrème wordt voor de zomer. Na het aanbrengen voelen je handen echt een lange tijd schoon en fris aan, waardoor het zeker geen kwestie is van hem elke 10 minuten te gebruiken. Je kan hem natuurlijk zo vaak gebruiken als je wil, maar het is gewoon niet nodig. 


De handcrème met Wilde roos is lichtrozig van kleur en ruikt echt heerlijk naar rozenblaadjes! Deze versie werkt erg verzorgend en heeft ervoor gezorgd dat mijn handen zijdezacht aanvoelen. Dit is een absolute aanrader voor droge handjes!

Beide crèmes hebben een rijke en dikke textuur, maar toch trekken ze enorm snel in. Ze laten geen vettig laagje achter en wat handcrèmes betreft scoren ze daar heel dikke punten mee voor mij. De Absinth versie is wel ietsje vettiger, maar ook deze is perfect te gebruiken zonder dat je vettige plekken achterlaat op alles wat je aanraakt.

Een favoriet kiezen uit deze twee is dan ook enorm moeilijk! Persoonlijk denk ik dat ik de Absinth meer ga gebruiken in de zomer en de Wilde rozen doorheen de rest van het jaar. Beide tubetjes worden sowieso opnieuw aangekocht, daar mag je op rekenen!

De handcrèmes van The Body Shop zijn verkrijgbaar in hun verkooppunten. Een tube van 30ml kost 6.50 euro en een tube van 100ml kost 13 euro. Dat is zeker niet teveel voor een goede handcrème. Hou ook zeker de kortingsacties in de gaten en daarnaast zitten deze handcrèmes ook regelmatig een samengestelde setjes.

Hebben jullie ze al getest?

Vergeet niet dat je nog steeds kan deelnemen aan de win-actie om een beauty-pakket ter waarde van 137 euro te winnen: klik hier om deel te nemen!