dinsdag 25 maart 2014

MAC Pro Longwear (Lustre) Lipcolour (nl)


Vandaag wil ik een MAC-product bespreken waarvan ik echt niet snap dat er zo weinig over geblogd wordt bij ons: de Pro Longwear Lipcolour en de Pro Longwear Lustre Lipcolour. Ik zie ze regelmatig verschijnen op buitenlandse blogs, maar in ons landje wordt hij toch een beetje ondergewaardeerd vind ik. Dit product is een langhoudende lipkleur uit twee delen: een lipstain als basiskleur en een lipgloss als topcoat. Wat is het verschil tussen beide? De gewone Pro Longwear heeft een transparante gloss en de Lustre versie heeft een gloss met heel veel shimmers


De kant van de lipstain heeft een sponsapplicator. Normaal verkies ik kwastjes, maar voor deze stain ben ik blij dat er deze applicator is. De stain droogt namelijk vrij snel en eens gedroogd blijft hij echt zitten waar je hem aanbrengt. Met deze applicator vind ik dat je iets preciezer kan werken binnen de lijnen van je lippen en dat is wel nodig ook! De lipstain blijft namelijk letterlijk de hele dag zitten en overleeft zonder moeite een maaltijd. Bijwerken is dus zeker niet nodig.


De kant van de lipgloss heeft dan weer een kwastje en dat is precies waar mijn voorkeur naar uitgaat voor een gloss. Het is een zacht kwastjes waardoor je hem soepel kan aanbrengen over de lipstain. In tegenstelling tot de lipstain, moet je de gloss wel opnieuw aanbrengen na een maaltijd. Op zichzelf blijft hij goed zitten omdat hij licht plakkerig is, maar het is en blijft een lipgloss natuurlijk. Met dit kwastje heb je hem gelukkig snel even bijgewerkt. 


Van de Pro Longwear Lustre Lipcolour heb ik de kleur Night Rose. Dit is een prachtige roze kleur met hele kleine shimmers. Rechts zie je de bijhorende gloss: transparant met enorm veel zilveren glitters.


Hier draag ik Night Rose zonder gloss, zodat je de kleur duidelijk kan zien. Hij leunt best dicht aan bij mijn natuurlijke lipkleur, alleen is hij iets donkerder en roziger. De pigmentatie is in ieder geval top!


Deze had ik speciaal gekocht voor mijn trouwdag. Voor dergelijke dagen vind ik deze trouwens dé aanrader. Elke vrouw wil een huwelijksdag waar haar make-up de hele dag perfect blijft zitten, zonder dat je steeds moet bijwerken.


Van de gewone Pro Longwear Lipcolour heb ik de kleur For Keeps. Dit is een bruinrozig kleurje met minuscule regenboogshimmers. Aan de rechterkant zie je de bijhorende transparante gloss.


Hier draag ik For Keeps zonder gloss. Het is een beetje een my lips but better kleurtje, waardoor ik hem ideaal vind voor dagelijks gebruik. Ik heb de gloss niet gebruikt om aan te tonen dat de lipstain op zichzelf vrij mat droogt zoals een lipstick. Je kan hem perfect zo gebruiken, maar voor een glansje heb je de gloss nodig. Omdat hij zo mat opdroogt, wil ik toch even duidelijk maken dat hij zeker geen uitdrogend effect heeft op je lippen. Hij is natuurlijk niet voedend zoals een lippenbalsem en als je wil kan je er zeker een lippenbalsem onder gebruiken. Alleen als je hem echt meerdere dagen na elkaar gebruikt zonder extra verzorging, merk je dat hij de lippen een klein beetje uitdroogt.


Ook voor de SD Jewelry fotoshoot had ik For Keeps op. Omdat ik vooral de andere modellen aan bod liet komen en dus zelf maar voor één look ging, was het ideaal om een lipkleurtje te gebruiken dat doorheen heel de shoot bleef zitten zonder uitlopen.

Ik vind deze producten echte aanraders als je op zoek bent naar een lipkleurtje dat de hele dag perfect blijft zitten. Ik snap dan ook echt niet waarom er bij ons zo weinig aandacht aan besteed wordt. Ik ben in ieder geval van plan om mijn collectie verder uit te breiden met enkele nieuwe kleurtjes.

Beiden zijn verkrijgbaar in de winkels van MAC of via de webshop. De Pro Longwear Lipcolour kost 23 euro en de Pro Longwear Lustre Lipcolour 24,50 euro. Ze bevatten 8ml waarbij er 4ml lipstain en 4ml lipgloss is. Met de stain kom je best een hele tijd toe, aangezien je hem maar één keer moet aanbrengen. De gloss daarentegen zal snelle op zijn als je die regelmatig bijwerkt. Gelukkig kan je navullingen voor de gloss apart verkrijgen. Hoewel het niet de goedkoopste producten zijn, zijn ze het geld meer dan dubbel en dik waard volgens mij!


Vind je dit toch aan de dure kant, dan raad ik je zeker aan eens een kijkje te nemen bij de Double Touch lipsticks van Kiko. Ik heb deze in dit artikeltje besproken en ze zijn erg vergelijkbaar met deze van MAC.


Ook mijn kleurtjes van Kiko zijn gelijkaardig. Hierboven zie je van links naar rechts: MAC Nightrose, MAC For Keeps, Kiko 101 Natural Rose en Kiko 102 Pink Mauve.

Hebben jullie deze al getest?

3 opmerkingen:

  1. Hele mooie kleur! En zoals ik je review lees lijkt me de kwaliteit heel erg goed!
    Een hele mooie kleur die ik graag op mijn wishlist voor een lipstick zet.
    vanilles-x.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen