woensdag 12 maart 2014

Essence en Catrice: nagellakjes uit het nieuwe assortiment en limited edition (nl)

Een paar dagen geleden was ik nog eens in het Kruidvat en natuurlijk kon ik het niet weerstaan om eens naar het nieuwe assortiment van Essence en Catrice te gaan kijken. Voorlopig nam ik alleen enkele nagellakjes mee, maar die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!


Als eerste één van de nieuwe nagellakjes uit het assortiment van Essence! De Colour & Go lakjes bestonden natuurlijk al langer, maar Essence heeft wel enkele nieuwe kleurtjes toegevoegd. Ik ben altijd erg tevreden geweest over deze lakjes, omdat ze vrij snel drogen, gemakkelijk aanbrengen en redelijk wat dagen overleven zonder slijt. Waarom dus geen nieuw kleurtje meenemen? Bovendien kosten ze slechts 1,69 euro, waardoor ze zeker budget-proof zijn.


Ik koos het kleurtje 168 Love me, cupcake! Dit is een nude kleurtje met een paarsige ondertoon. Ik ben de laatste tijd wel te vinden voor nude lakjes, omdat ik ze eigenlijk voor alle soorten gelegenheden kan dragen. Toch heeft deze kleur iets speciaal, omdat het toch iets verder gaat dan een huidskleurig lakje. Deze heeft trouwens een erg goede dekking met slechts één laagje.


Ook Catrice heeft haar assortiment uitgebreid, maar dan wel met een nieuwe soort lakjes: de Crushed Crystals. Deze lakjes hebben een zandachtige structuur met enorm veel glitters. In vergelijking met de normale lakjes, vind ik deze wel moeilijker om mee te werken. Ze zijn lastiger op te bouwen door de zandachtige en stugge structuur en ze hebben ook wat meer tijd nodig om te drogen. Deze kosten trouwens 3,39 euro voor 10ml. 


Ik heb het kleurtje 04 Oyster & Champagne meegenomen. Dit is het lichtste en meest neutrale kleurtje uit de lijn en bestaat uit lichtroze, gouden en koperkleurige glitters. Ik vind het een erg mooi kleurtje, maar omdat het zo licht is, heeft het wel 2 à 3 laagjes nodig om tot zijn recht te komen.


Naast de nieuwe Crushed Crystals, heeft Catrice ook enkele nieuwe kleurtjes aan de gewone lijn toegevoegd. Net zoals de Essence lakjes drogen deze snel, brengen ze gemakkelijk aan en overleven ze enkele dagen zonder afbrokkelen. Omdat Catrice lakjes me nog niet hebben teleurgesteld, moest ik ook hier een nieuw kleurtje van meenemen. Deze zijn iets goedkoper dan de Crushed Crystals en kosten 2,99 euro. 


Bij Catrice koos ik geen nude kleurtje, maar ging ik voor iets speciaal: 55  Get The Blues. Dit is een prachtig blauw-paars duochroom lakje. Ik hou enorm van duochroom lakjes, omdat ze toch een bijzonder effect hebben op je nagels. Daarnaast gebruik ik ze ook regelmatig voor mijn juwelen net doordat ze zo'n leuke kleurovergang hebben. Dit lakje had twee laagjes nodig om mooi te dekken. 


Dit lakje zit niet in het vernieuwde assortiment, maar omdat de Superheroes limited edition van Essence nu pas in mijn Kruidvat beschikbaar was beschouw ik het toch als nieuw. Deze collectie heeft allerlei speciale nagellakjes en ik koos de kleur 01 Fantastic Girl, een thermo-effect lakje. Dat betekent dat deze nagellak van kleur verandert bij een wisselende temperatuur. Ik weet niet hoe het met de andere lakjes zit, maar deze had toch drie laagjes nodig om mooi te dekken. Hij is op zich vrij dun, dus met één laagje heb je geen mooie dekking en kan je ook de kleurverandering niet goed opmerken. Als je deze lakjes nog kan bemachtigen in jouw Kruidvat, kosten deze 1,99 euro per stuk. 


De kleur bij koude temperaturen: een mooi paars lakje. 


Bij warmte wordt hij dan weer felroze.


Als je hem niet aan echt warme of koude temperaturen blootstelt, heeft hij een mooie overgang tusse het roze en het paars. Roze waar je nagel op je warme huid zit en paars waar er geen contact is met de huid. Om dit effect te bekomen heb je natuurlijk wel lange nagels nodig en hoe langer je nagels, hoe opvallender het effect.

Hebben jullie al lakjes uit de nieuwe assortimenten van Essence en Catrice getest?

1 opmerking:

  1. Get The Blues vind ik echt heel mooi en speciaal, die wil ik ook nog wel aan mijn collectie toevoegen!

    BeantwoordenVerwijderen