maandag 17 maart 2014

Le Couvent des Minimes - Eau des Missions cologne (nl)


De Deauty-box van februari bevatte een product dat ik nog niet kende, namelijk een eau de cologne van le Couvent des Minimes. De geur is een eerbetoon aan de missionarissen van Maria, die zich verdiepten in de plantkunde. Dat op zich klinkt al erg interessant, niet? 

Het verschil tussen eau de cologne, eau de toilette en eau de parfum zit in de concentratie van de geurstoffen. Eau de parfum heeft de hoogste concentratie en eau de cologne de laagste. Hierdoor is eau de cologne ideaal voor personen die houden van zachte en lichte geurtjes. 


Het is een gietflesje, waardoor je hem dus ook op je hoofdkussen of zakdoek kan druppelen. Normaal gezien zou ik veel liever een verstuiver hebben, maar omdat het geen sterk ruikend parfum is, is het niet zo erg als je per ongeluk een beetje te veel giet. 


De eau de cologne combineert 3 citrusvruchten met 7 planten omwille van hun weldadige eigenschappen. Er zit onder andere mirre, jeneverbes, benzoëboom, gotu kola blad, vanille orchidee en groene thee in dit heilzame watertje. De geur is in elk geval heerlijk! Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik hem moet omschrijven. Het is een zachte en licht zoete geur, waarbij ik vooral vanille, mirre en een lichte toets van citrus kan ontdekken. Ik begrijp wel waarom aangeraden wordt om het op je hoofdkussen te druppelen. Het is namelijk echt een rustgevend geurtje en ik zou het niet erg vinden om zo in slaap te vallen! :)

Deze eau de cologne heeft een adviesprijs van 26 euro voor 100ml. Je kan hem kopen in een parfumerie, zoals Ici Paris XL. Hebben jullie deze al getest?

1 opmerking:

  1. Hij ruikt super lekker :) Ik heb zo'n klein verstuivertje gekocht om in mijn handtas te stoppen :) Zodat ik het altijd bij mij heb.

    BeantwoordenVerwijderen