dinsdag 9 juni 2015

Too Faced - The Little Black Book Of Bronzers


Een tijdje geleden konden jullie mijn enthousiasme over de Chocolate bronzer van Too Faced al duidelijk merken. Uiteraard ben ik dan ook meteen gevallen voor The Little Black Book Of Bronzers, waardoor ik er ineens 8 verschillende kon proberen. Benieuwd geworden? Lees dan zeker even verder!


Als je de doos verwijdert, komt er een heel leuk boekje tevoorschijn. Aan de ene kant zit een soort van verhaaltje met tips, maar het belangrijkste zit rechts: een mooie collectie met de 8 populairste bronzers van Too Faced! Ik ben nooit echt into bronzers geweest, maar nu ik ze vaker begin te gebruiken is zo'n variatie echt wel handig. 

Ik weet dat Too Faced in het verleden nog zo'n boek met bronzers heeft gemaakt en die was veel groter. Daar kreeg je ongeveer dezelfde hoeveelheid als de losse bronzers. Deze is wel wat kleiner en bevat dezelfde hoeveelheid als de mini's, waarvan ik er de vorige keer al eentje liet zien. Ergens wel een beetje jammer dat het geen grote meer is, maar toch heb je echt wel voldoende om te testen. Enja eigenlijk ook wel gebruiken, want hier kom je wel even mee toe. 


De eerste versie is de Milk Chocolate Soleil. Een lichte, matte bronzer op basis van cacao poeder, die dus ook naar chocolade ruikt (mmmm, je zou er zo van gaan eten!). Nu had ik wat opgezocht en heel wat mensen hebben er blijkbaar van geproefd. In het belang van de review: I'll take one for the team! ;) Nu weet iedereen het: ja ze smaken ook echt naar chocolate en niet geen chemische chocolade trouwens, maar echt pure cacao-poeder. Dit geldt trouwens voor alle chocolate soleil bronzers, aangezien cacao poeder daar het hoofdingrediënt is. Tot zover onze Komen Eten versie van Too Faced en op naar hetgene waarvoor het dient!

Volgens Too Faced is deze bronzer de ideale everyday bronzer voor lichte huidjes. Persoonlijk zou ik deze meer in de winter gebruiken, wanneer het bleekscheetjes-tijd is. Omdat hij zo licht is, zal je hem in de zomer niet echt opmerken.


De pigmentatie is prima, maar hij valt wat minder op nu ik niet zo bleek ben. Hoewel het een matte kleur is, geeft hij wel een soort van glow na het aanbrengen. Voor mij is dat ideaal: niet super shimmery, maar ook niet te dof. 


Chocolate Solei had ik al gereviewed in dit artikel, maar toch wil ik hem hier ook nog even laten zien. Dit is dan de Medium versie, maar hij is volgens mij zowel geschikt voor lichte als medium huidjes. Zeker in de zomer zal deze niet te licht of te donker uitvallen. 

Volgens Too Faced is hij zo natuurlijk, dat hij ideaal is om met stijl hogerop te geraken op een belangrijke job.


En ook hier weer een super pigmentatie met een gezonde glow erbij. Ideaal!


De volgende in de rij is de welbekende Snow Bunny. Dit is een bronzer gecombineerd met een highlighter. Volgens Too Faced zorgt de roze kleur voor een natuurlijke blush en geeft de glans een gezonde glow. Verder zou de kleurencombinatie ook corrigerend werken op de teint. 

De kleurcorrectie kan ik niet echt bespeuren, maar de glans is er wel! Je kan de kleuren zowel samen als apart gebruiken en hierdoor gebruik ik hem ook wel eens als highlighter in de plaats van als bronzer.


Links zie je de vier kleuren apart en rechts is alles met elkaar gemengd. Hier merk je wel iets meer glans en wat minder pigmenatie. Vooral de lichtere kleuren zijn eigenlijk eerder een getinte glans. De bronzen kleur zorgt wel voor een mooi kleurtje dat bij heel veel mensen zal passen. 


Dark Chocolate Soleil is nieuw in de collectie van Too Faced en breidt de chocolade-bronzers uit naar de meer getinte dames onder ons. Daarnaast is hij ook perfect geschikt voor de andere tintjes, maar dan eerder als contouring poeder. Als bronzer is hij wat donker voor mij, maar hij is echt ideaal om te contouren. Deze is namelijk wel meer naar de matte kant dan de andere chocolade-bronzers en bevat dus wat minder glow. 


Super pigmentatie, maar toch ook weer niet heel donker. Volgens Too Faced is dit dé bronzer voor een donkere huid, maar ik heb daar toch een beetje mijn twijfels bij. Bij echt heel donkere huidjes zal hij namelijk niet meer doen dan een tikje glans geven, waardoor Too Faced voor hen toch nog wat aanpassingen zal moeten doen. 


Deze wilde ik al heel lang proberen: Pink Leopard! Dit is een bronzer, blush en highlighter in één. Zelf gebruik ik deze alleen als highlighter, omdat hij als blush toch wat te weinig doet. Ik moet wel zeggen dat deze kleurencombinatie echt prachtig is, zowel in de pan als op de huid!


Links zie je de donkerbruine kleur, roze en beige apart. De roze kleur komt eigenlijk amper door en zorgt er alleen voor dat er een beetje roze schijn bij komt. Rechts zie je alles gemengd en man wat is dat mooi! Op de foto toont het alleen wat goudachtig, maar in realiteit heb je een combinatie van goud, roze en champagne. Een beetje zoals bij een opaal eigenlijk, waardoor je kleur verschillende tinten krijgt naargelang het licht. 


Op naar het volgende konijn met Beach Bunny! De vier kleurtjes zorgen voor een natuurlijk effect met verschillende kleurintensiteit en shimmers. Op het eerste zicht oogt hij veel te donker voor lichte huidjes, maar hij is eigenlijk prima op te bouwen. 


Links de kleurtjes apart en rechts alles gemengd. Je kan dus zelf ook wel bepalen hoe donker je wil gaan, door wat meer van de ene of de andere kant te gebruiken. 


De volgende versie is Endless Summer. Hij heet Endless, omdat deze kleur tot 16 uur perfect zou blijven zitten. Volgens Too Faced is deze versie dus ideaal voor de festival-periode. 

Ik heb hem nog geen 16 uur getest, maar hij blijft wel de hele dag perfect zitten. Nu moet ik daarbij wel vermelden dat een blush of bronzer bij mij meestal wel op zijn plaats blijft en echt zelden begint te vervagen. 


De kleur leunt heel dicht aan bij Chocolate Soleil, maar dan met wat meer glans. Hij heeft een goede pigmentatie, maar is heel goed op te bouwen. Volgens mij is dat ook ideaal, aangezien hij langhoudend is en je dus niet meteen met een donkere vlek op je gezicht wil rondlopen. 


De laatste versie is Sun Bunny, een duo-bronzer met een lichte en een donkere zijde. Hierdoor gaat hij zowel voor een sunkissed als een glowing effect zorgen. Ik gebruik de kleuren ook weleens apart en de lichte versie kan door voor een highlighter, als je wat gebruind bent. 


Links de kleuren apart en rechts samen. Hij heeft een licht perzik-roze ondertoon, waardoor hij heel natuurlijk uitvalt. 


Voor mij is dit echt één van de beste aanwinsten ooit geweest. Je krijgt een mooie collectie bronzers (en eigenlijk ook blushes en highlighters) en doordat het een dun boekje is, is hij ook heel handig om mee te nemen op reis. 

Ook naar de prijs toe kan ik eigenlijk alleen maar positief zijn. De full size verpakkingen van de bronzers bevatten 10 gram voor zo'n 26 euro. Deze zijn wel ietsje kleiner en bevatten 2,5 gram, waardoor ze op een waarde van 6,5 euro komen. Met 8 verschillende kleurtjes kom je dus op een totale waarde van 52 euro. En dat terwijl The Little Black Book 46 euro kost. 

Het enige nadeel is dat hij wat moeilijker verkrijgbaar is. Zo is hij op Sephora.fr momenteel ook al helemaal uitverkocht omwille van de populariteit. Hopelijk komt hij daar snel weer binnen, maar je kan ook van andere websites zoals Sephora.com bestellen natuurlijk. Ik kan het eigenlijk alleen maar aanraden, want dit is een absolute parel als je wat meer bronzers wil gaan gebruiken.

Wat is jullie favoriete bronzer?