vrijdag 12 december 2014

Urban Decay - Naked On The Run (nl)


Ik was nog maar net aan het dromen over kerstcadeautjes of Urban Decay bracht al een nieuw palette uit voor de feestdagen. Niet zomaar een palette, maar een leuke set om altijd en overal een naked look te kunnen maken: Naked On The Run.


Het palette is werkelijk prachtig! Een glanzend metaalkleurige verpakking, met een mooi versierd deksel. Of de doos nu echt zo reisvriendelijk is, betwijfel ik een beetje. Hij is ongeveer even groot als mijn hand en toch een 2-3 tal cm dik. Meenemen op reis zal niet zo'n probleem zijn, maar als je hem altijd wil meenemen zal je toch een grote handtas moeten hebben.


Qua inhoud is hij zeker wel reisvriendelijk. Hij bevat een spiegel die even groot is als de doos, waardoor je probleemloos je gehele gezicht kan zien. Ook de producten zijn zeker geschikt om je helemaal om te toveren in een Naked queen: mascara, oogpotlood, lipgloss, 5 kleuren oogschaduw, 1 kleur die je zowel als oogschaduw als highlighter kan gebruiken, een bronzer en een blush. Om echt volledig on the run te zijn, hadden er voor mij nog wel kwasten bij mogen zitten. Maar kom, we gaan niet muggenziften! ;)


De oogschaduwkleuren zitten op de bovenste rij en rechtsonder. Dive is een warme bruine kleur met een perzikroze ondertoon. Fix is een matte beige kleur met een taupe ondertoon. Resist is een medium grijsbruine kleur met shimmers. Dare is een donkerdere versie van Fix en is een matte bruine kleur. Stun is een donkerbruine kleur met veel gouden shimmers waardoor hij een bronskleur effect krijgt. 5050 staat aangegeven als oogschaduwkleur, maar kan perfect ook als highlighter bijvoorbeeld op je jukbeenderen gebruikt worden. Het is een lichte beige kleur met glans. 

 Swatches van Dive, Fix en Resist. 

Swatches van Dare, Stun en 5050.

De oogschaduwkleuren passen volledig binnen het Naked thema en zijn erg veelzijdig: licht en donker, warm en koud, mat en glanzend. Ze zijn supergoed gepigmenteerd en gemakkelijk om mee te werken. Dat is erg fijn, want dergelijke combi-sets zijn bij veel merken vaak wat slechter van kwaliteit wat oogschaduw betreft. Dat is bij Urban Decay dus zeker niet het geval.


De bronzer en de blush hebben geen naam. Dat is wel een beetje jammer, maar de kwaliteit is wel enorm goed. Omdat ze zo gepigmenteerd zijn, is het wel aan te raden om de kleuren beetje bij beetje op te bouwen. De bronzer is een warme en matte bruine kleur. Het is wel een vrij lichte versie, waardoor ik betwijfel dat hij zichtbaar zal zijn voor de getinte dames onder ons. De blush is een heldere roze kleur met een klein beetje shimmer. Net voldoende voor wat extra glam, maar zeker niet teveel. 

 

In de set zit ook de Perversion mascara voor superzwarte en volle wimpers. Het kwastje bevat haartjes en is heel aangenaam om mee te werken. De mascara zorgt ervoor dat mijn wimpers er langer en zwarter uitzien, als is het nu niet meteen de allerbijzonderste mascara die ik al gebruikt heb. Hij blijft wel lang zitten zonder vegen of uitlopen, wat meteen een pluspunt is. Het is echter geen waterproof mascara, dus een regenbui overleeft hij niet.


Verder zit er ook een 24/7 Glide-On Eye Pencil in de set. Het potlood draagt de naam Stag en is een heel donkere bruine kleur met subtiele shimmers. Ideaal dus voor dagdagelijks gebruik. Het is een erg romig potlood, waardoor hij gemakkelijk aanbrengt en super gepigmenteerd is. Meestal hebben hele romige potloden de neiging om snel uit te vegen of te vervagen, maar deze 24/7 komt de belofte van langhoudend te zijn ruimschoots na. Na een hele dag zit hij nog prima op zijn plek.


Last but not least: een Naked lipgloss. Deze lipglossjes zijn naast mooi ook nog eens verzorgend en superglanzend. De kleur in de set is Sesso, een donkerroze kleur met shimmers. Hij is wel ietsjes transparanter dan hij lijkt in de verpakking, maar daardoor hoort hij wel volledig thuis in een Naked set: natuurlijk van kleur. De pigmentatie is prima en hij voelt ook heel aangenaam aan. Hij plakt niet en blijft toch enkele uren goed zitten. Top!


Is het de moeite om deze set aan te schaffen als je al andere Naked producten hebt? Eigenlijk wel. Alle kleuren in de set zijn nieuw en exclusief voor Naked On The Run uitgebracht. Je zal van sommige kleuren wel dupes vinden natuurlijk, maar in principe geen exact dezelfde kleur. 

Voor de set betaal je 49 euro bij Sephora, wat op zich echt wel een prima prijs is. Bijvoorbeeld de lipgloss in deze set is een full size gloss en normaal kosten de full size glosjes al 19 euro. Ik ben in ieder geval dolgelukkig dat ik dit jaar de holiday collectie van MAC heb overgeslagen en mijn centjes aan deze set heb gespendeerd.

Wat vinden jullie van de set?