donderdag 10 september 2015

Urban Decay - Naked Smoky


Jullie hebben intussen vast wel gelezen dat Urban Decay een nieuw palette heeft toegevoegd aan het Naked assortiment: het Naked Smoky palette. Ik zag het ook en als ware Naked-addict moest ik dit palette natuurlijk hebben. Vandaag wil ik hem ook graag aan jullie laten zien!


Een leuke extra bij dit palette: een handig boekje met tips & tricks. Waarom? Omdat smoky eyes nu eenmaal niet de gemakkelijkste looks zijn én omdat je best wel wat oefening en tips kan gebruiken. Als eerste staan er heel wat gemakkelijke tips op, zoals bijvoorbeeld de juiste primer gebruiken en hoe je je wenkbrauwen of lippen kan combineren met een smoky eye. Extra leuk zijn de 4 tutorials: de iconische smoky eye, de reality star met cateye-effect, de nude smoky cateye en de everyday brave smoky eye. Enorm handig als je het mij vraagt!


Ook de verpakking is wat anders dan de eerdere Naked-palettes. De Smoky een doorzichtige plastic verpakking met verschillende laagjes rook en zilveren letters. Persoonlijk vind ik dit het mooiste palette dat ze tot nu toe hebben uitgebracht. Het glasraam-effect doet me ook wel wat denken aan Naked On The Run, waar ik eerder al een review van schreef.


Leuk hé, die laagjes? In realiteit kan je echt de verschillende lagen rook boven op elkaar onderscheiden, waardoor het wel lijkt alsof er iemand rook tussen de laagjes plastic heeft vastgezet.


Ook deze keer zit er weer een dubbelzijdige kwast bij. Langs de ene kant een grote blending-kwast die niet te zacht, maar toch zacht genoeg is.


Langs de andere kant een kleiner en stevige blending-kwastje. Geen platte oogschaduwkast deze keer, maar ergens ook wel logisch: smoky eyes hebben 1 sleutelwoord, namelijk blenden. Oftewel vervagen en kleuren mengen zodat je mooi overlopen en je geen harde lijntjes meer hebt. 


Aan de binnenkant zit ook weer een grote spiegel en 12 kleurtjes. 9 kleurtjes zijn nieuw en 3 zijn exclusief voor dit palette. De kleuren variëren tussen warm brons, grijs, bruin en zwart. Ze hebben de 12 kleuren opgesplitst in 3 groepjes van 4 met elk een eigen finish: mat, satijn en shimmer. Op naar de kleurtjes van links naar rechts en per finish!


De eerste 4 kleurtjes hebben de shimmer finish. High is een champagnekleur, Dirtysweet is een gedempte gouden kleur (gelijkaardig aan Half Baked, maar minder fel), Radar is een glanzende bruine koperkleur en Armor is grijs met zilveren glitters.


Alle kleuren zijn echt super van pigmentatie, al heeft Radar meer een soort glans in de plaats van een diepe kleur. Om de kleur uit de pan te krijgen, zal je deze dan ook echt wel moeten opbouwen.


De volgende hebben een satijnen finish. Slanted is donker zilvergrijs, Dagger is donkergrijs met een blauwe ondertoon, Black Market is glanzend zwart en Smolder is een donkere dieppaarse kleur. 


Ook hier weer een prima pigmentatie, al neigt smolder toch eerder naar roodbruin dan paars. Op een zwarte basis geeft hij wel wat meer een paarse glans, maar de kleur in de pan zal je in de verste verte niet bereiken. Hij doet me wat denken aan Beauty Marked van MAC, maar dan zonder de groffe glitters. 


En dan de 4 matte kleurtjes. Password is een vuilgrijze kleur. Ik zeg vuilgrijs, omdat het geen zuivere kleur is en eerder een soort van taupe-blauw gemengde ondertoon heeft. Whiskey is melkchocolade bruin, Combust is een huidskleurige beige kleur en Thirteen is crème-wit (wit met een lichtjes gelige ondertoon). 


Matte kleuren zijn altijd wat lastiger te swatchen, maar ze doen het erg goed! Combust ligt echter zo dicht bij mijn huidskleur, dat hij bijna niet opvalt. 


Hier heb ik een look gemaakt met Thirteen op het wenkbrauwbot als highlighter, High in de binnenste ooghoek, Black Market op de bovenste wimperrand, Slanted op mijn bewegend ooglid, Password in de arcadeboog en Smolder op de onderste wimperrand. 

Het palette heeft dezelfde prijs als de andere Naked palettes en kost dus zo'n 49.95 euro. Hij is intussen al verkrijgbaar bij Sephora en ik denk op termijn ook bij Ici Paris XL. Voor mij is het in ieder geval een fijne toevoeging aan mijn Naked-collectie, al kan ik me voorstellen dat sommigen onder jullie zullen passen. Misschien omdat je al zoveel palettes hebt? Of misschien omdat je nooit smoky eyes maakt? Wie zich zorgen maakt omdat ze de andere Naked palettes al hebben, kan ik in ieder geval wel al meegeven dat deze toch wel verschilt qua kleuren en ook enkele nieuwe/exclusieve tintjes bevat. 

Wat denken jullie?