dinsdag 4 augustus 2015

Weleda - Duindoorn Vitaliserende Olie


Discovering Beauty en jawel, soms kans Deauty met deze leuze mij nog een echte ontdekking bezorgen. Ik zal zelf niet snel lichaamsolie kopen, omdat ik toch een beetje huiverig ben voor zo'n vettige laag waar je de hele dag mee moet rondlopen. De Duindoorn olie van Welede zag er echter zo vrolijk en leuk uit, dat ik hem wel moest proberen! 


Deze olie stimuleert de celvernieuwing van de huid en gaat uitdroging tegen. Dat komt vooral door de Duindoornolie als bron van Vitamine A en E. Hierdoor gaat hij ook kalmerend werken en beschermen tegen vrije radicalen. 


Ik kreeg in de box natuurlijk maar een klein sample flesje. Dat vond ik helemaal niet erg, aangezien ik niet graag een overload aan producten heb die ik niet fijn zou vinden. De grote fles ziet er wel ietsje mooier uit. Het enige minpuntje dat zowel mijn flesje als de grote hebben, is dat het een gewone grote gietopening heeft. Persoonlijk geef ik bij lopende producten zoals olie toch de voorkeur aan een pompje. Dat werkt gemakkelijker, is handiger te doseren en is vooral heel interessant als je net zoals ik een "smosser" oftewel een knoeier kan zijn smile emoticon


Eén ding is zeker: de geur is overheerlijk! De olie ruikt gewoonweg veel te lekker naar citrusvruchten. Vooral in de zomer kan ik echt helemaal verslaafd raken aan dergelijke citrusgeurtjes. 

Was mijn olie-angst terecht? Helemaal niet! Deze olie trekt heel snel in en je hebt nadien eigenlijk amper het gevoel dat je olie hebt aangebracht. Alleen op de handpalmen blijft hij een tikje vettiger, maar dan nog valt het enorm goed mee. 

Mmmmm heerlijk! Ik denk er intussen al even over om toch de full size aan te schaffen. Misschien in een ander geurtje, maar anderzijds ben ik intussen helemaal verkocht aan deze geur. Als je ook zo'n fan bent van citrus, moet je zeker eens een kijkje nemen bij de (online) apotheek of natuurwinkels. Een fles van 100ml kost 15,49 euro.

Hebben jullie een olie-favoriet?