donderdag 7 januari 2016

Nars x Steven Klein - One Shocking Moment Cheek Studio Palette


De feestdagen zijn intussen voorbij, maar we kunnen nog volop nagenieten van de mooie collecties die dit jaar uitgebracht werden. Van alle make-up collecties vind ik dat stiekem toch altijd de leukste. Ook Nars bracht dit jaar een hele mooie collectie uit en dat in samenwerking met fotograaf Steven Klein. 


Zowel op het kartonnen doosje als op het palette zelf staat één van zijn foto's. Je moet een beetje fan zijn van zijn speciale, futuristische stijl, maar ik vind het persoonlijk echt een prachtige en coole foto. 


Als je het palette opent, zie je meteen een hele grote spiegel. Voor mij is dit altijd een grote plus, want zo kan je het palette gemakkelijk meenemen op reis zonder dat je een aparte spiegel nodig hebt. Ook zit er een transparant plastic kaartje in en daarop staat waarvoor elk kleurtje dient. Handig voor wie nog niet zoveel ervaring heeft met make-up.


Het palette bevat een contour-set, bronzer en 4 blushes. In vergelijking met het NARSissist palette, krijg je deze keer wel wat meer product. De contour-set linksboven is 2 x 3,5 gram, dus 7 gram samen. Full size bevat deze 8,2 gram en kost hij 38 euro. De bronzer rechtsboven bevat 8,5 gram, terwijl een full size maar 8 gram bevat en 37 euro kost. De blushes bevatten elk 3,5 gram. Een normale full size blush bevat 4,8 gram en kost 30 euro. Omgerekend betekent dat dit palette een waarde heeft van meer dan 150 euro! Een mooie hoeveelheid dus!


Het contour-duo is de versie voor een lichte huid: Paloma. Deze heeft een matte lichtbeige highlighter en een bruine contour kleur met een rozige ondertoon. Persoonlijk denk ik dat hij beter werkt op een medium huidskleur, want beide kleuren zijn relatief donker. Voor een porceleintje zoals mezelf werken ze wel, maar het vergt een beetje doseerwerk. 


De bronzer is de supergeliefde Laguna, een bronzen kleur met subtiele gouden shimmer. Intussen is dit één van mijn favoriete bronzers, dus ik vind het absoluut niet erg dat ik hem nu dubbel heb. 


Op naar de blushes: links zie je Blasphemy en rechts Robotic. Deze kleurtjes zijn limited edition en exclusief in die palette verkrijgbaar. Robotic is een lichtroze kleur met zilveren shimmers. In de pan ziet hij er heel fel uit, maar hij kan heel natuurlijk opgebouwd worden. Blasphemy is een oudroze kleur met subtiele shimmers. 


De laatste twee blushes zijn ook in het gewone assortiment verkrijgbaar. Links zie je Luster, dé blush die me enorm afschrikte en waar ik tegelijk ongelooflijk verliefd op geworden ben. In de pan lijkt hij echt vreselijk oranje, maar zo brengt hij niet aan. Nars omschrijft de kleur zelf als "sheer golden apricot" en dat is eigenlijk de beste omschrijving. Hij geeft je een warme, gezonde gloed. De rechtse kleur is Dolce Vita, een bessenroze kleur met fijne, gouden shimmers. Ideale kleur voor de herfst en winter. 


Links Paloma en rechts Laguna. De lichte kleur van Paloma ligt zo dicht bij mijn eigen huidskleur, dat je hem bijna niet ziet. In het echt zie je hem iets beter, al moet ik toegeven dat ik toch wat shimmer mis. Dat is eigenlijk het enige nadeel. Verder zijn deze kleuren goed gepigmenteerd, zacht en gemakkelijk op te bouwen (wat voor mij erg belangrijk is als het op bronzing en contour aankomt).En de swatches van de blushes: Robotic, Blasphemy, Luster en Dolce Vita. Vier prachtige kleuren met een goede pigmentatie en een zachte textuur. Hier zit gegarandeerd voor iedereen wel een ideaal kleurtje tussen. 

Ik ben echt supertevreden over dit palette en ik ben zelfs zo enthousiast dat ik niet kan wachten om de versie van volgend jaar aan te schaffen! Deze blush-palettes van Nars zijn echt een aanrader als je niet kan beslissen welke blush je graag wilt kopen of als je gewoon graag alles in één palette hebt. 

Nu heb ik goed nieuw en slecht nieuws. Het goede nieuws is het prijskaartje. Dit palette kost 59 euro, wat enorm goed meevalt als je weet dat er meer dan 150 euro aan product in zit. Het slechte nieuws is mijn timing. Ik heb het palette zelf vrij laat pas ontvangen en met het verhuis-gedoe erbij, had ik niet de tijd om deze review eerder te posten. Hij is intussen op heel wat plaatsen uitverkocht, maar ik zou nog beschikbaar zijn in de Sephora winkels zoals Lille. Ook kan je hem nog op andere plaatsen her en der tegenkomen. Snel zijn is dus de boodschap als je hem zelf ook graag zou gebruiken.

Wat is jullie favoriete holiday-collectie tot nu toe?