woensdag 5 februari 2014

Review: Vichy Normaderm producten + winactie!!! (nl)


Vichy is één van de merken waar ik altijd erg blij van word. Ik heb nu al een tijdje de Normaderm-producten getest en daar wil ik jullie vandaag iets meer over vertellen! De producten uit de Normaderm lijn zijn geschikt voor alle huidtypes en zelfs een gevoelige huid. Het doel is de aanpak van onzuiverheden, denk maar aan puistjes, verwijde poriën, glimmen, rode vlekjes,... Alle producten zijn verkrijgbaar bij de (online) apotheek.


Deze groene tube is de chrono-actieve nachtverzorging. Het belangrijkste ingrediënt van deze crème is Zincadone A, dat zich direct richt op de aanpak van talgproductie en het teveel aan dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid gladder, poriën kleiner en de huidstructuur fijner. Waarom een nachtcrème? Elke nacht wordt de talgproductie van de huid gestimuleerd en deze crème zorgt ervoor dat je s' ochtends met een mooie en gezonde huid wakker wordt. 

Deze crème breng je elke avond aan op een gereinigde huid. Het is een nachtcrème, waardoor hij iets dikker en vettiger is dan een dagcrème. Toch trekt hij erg snel in. Vlak na het aanbrengen lijkt het alsof hij blijft glimmen, maar na een klein minuutje worden de poederdeeltjes in de crème geactiveerd. Dit betekent dat je met een zijdezacht gezichtje in je ben kan kruipen. De nachtverzorging heeft een richtprijs van 18,5 euro voor 50ml.


Naast een nachtcrème, zijn er ook verschillende dagcrèmes. Ik heb zelf de complete hydraterende verzorging tegen onzuiverheden. Deze bevat tegelijk hydraterende en exfoliërende stoffen zoals salicylzuur, glycolzuur en LHA. Deze stoffen hebben elk een verschillend niveau waarop ze in de huid doordringen zodat de huid laag na laag verzorgd en vernieuwd wordt. De crème hydrateert tot 24 uur en vermindert onzuiverheden, roodheid, glimmen, acne en een ongelijke teint. 

Deze crème breng je elke ochtend na het reinigen aan. Je kan hem ook s' avonds gebruiken als je de nachtcrème niet wil aankopen. De crème lijkt dikker dan de nachtcrème, maar eigenlijk is het een heel lichte fluide. Dit betekent dat hij gemakkelijk uitsmeert en snel intrekt. Ideaal voor mensen die hun ochtendroutine graag snel willen doorkomen, want je moet niet lang wachten voor je je make-up kan aanbrengen. Deze crème heeft een adviesprijs van 17,50 euro voor 50ml. 


Op naar de reinigingsproducten! Deze facewash is de diepreinigende en zuiverende gel. De gel is rijk aan salicylzuur totarol met een zuiverende werking gecombineerd met eperuline om huidirritatie tegen te gaan. Hierdoor kan je hem zowel gebruiken voor een droge als een vette huid. 

Deze facewash kan je elke ochtend en avond gebruiken om je gelaat te reinigen. Het is een vrij transparante groene gel met een heerlijke plantaardige geur. Wat ik erg goed vind, is het feit dat hij de huid inderdaad niet uitdroogt. Je moet dus zeker niet bang zijn om hem meer dan één keer per dag te gebruiken. De facewash heeft een adviesprijs van 13,26 euro voor 200ml. Mijn versie komt uit de starterskit met een facewash van 100ml en een dagcrème van 30ml. Deze kit heeft een adviesprijs van 12 euro. Ik heb wel al varianten gezien met een mini facewash van 50ml en dan kost de kit ongeveer 7 euro.


Tot slot heb ik de dagelijkse zuiverende scubgel. Deze scrub werkt op basis van een dubbele peeling. Ten eerste is er de mechanische peeling, doordat de kleine bolletjes de dode huidcellen verwijderen tijdens het masseren. Ten tweede is er een biologische peeling, waarbij exfoliërende werkstoffen de huid glad maken. 

Deze scrub mag je één keer per dag gebruiken. Net zoals de facewash droogt hij niet uit en hij bevat ook kalmerende bestanddelen, waardoor hij niet irriteert. Het is een dikke en lichtgroene gel met kleine groene korreltjes. Ook de scrub heeft de lekkere geur, die me ergens een beetje aan versgemaaid gras en frisse groene appels doet denken. Bovendien is hij erg aangenaam in gebruik, doordat hij goed zuivert maar toch niet aanvoelt als schuurpapier. Een ideale korrelgrootte dus! Deze heeft een adviesprijs van 13,26 euro voor 125ml.

Totale beoordeling
Ik ben erg tevreden over de producten afzonderlijk, maar als een gehele kuur ben ik superenthousiast! Tijdens mijn review van de porieverfijnende concern kit van Clinique, heb ik vermeld dat ik nog steeds niets had gevonden dat echt werk. Met de Normaderm producten heb ik dat eindelijk wel gedaan! Mijn poriën waren na een week al opmerkelijk kleiner en na enkele weken zag mijn huid er echt gezond en egaal uit. Voor mensen met verwijde poriën is deze lijn dus zeker een dikke aanrader!


WINACTIE!!!

Omdat ik zo verzot ben op deze producten, mag ik in samenwerking met Apotheek-online 3 nachtcrèmes weggeven! Stiekem is dit natuurlijk ook een beetje omdat ik zaterdag jarig was: happy 24! Wat moet je doen om deel te nemen?

  1. Deze winactie is alleen voor personen in België en Nederland.
  2. Volg mij via Bloglovin'.
  3. Laat een comment achter waarin je duidelijk vermeld dat je meedoet. Laat zeker ook een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan contacteren als je bij de gelukkige winnaars bent!
  4. Voor extra kansen: volg mij via Facebook, deel dit artikel op Facebook en/of like dit artikel op bloglovin'. Elke stap zorgt voor een extra kans: hoe meer stappen, hoe meer kansen. Vermeld dus duidelijk in je comment welke stappen je doornomen hebt.
  5. De winactie eindig op vrijdag 28 februari en de 3 winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 1 maart.

8 opmerkingen:

  1. Super! Ik heb nog geen nachtcreme, dus ik maak graag kans! Ik volg en like je op bloglovin (Beautyding). Veel succes! Emharing@ziggo.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij erg fijn! Nog gefeliciteerd met je verjaardag, trouwens :)
    Ik doe graag mee met de winactie, ik volg je al op bloglovin en ik heb het artikel ook geliked op bloglovin!
    mijn e-mail adres is: danie1@hotmail.nl

    liefs, Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooooh ik doe ook graag mee ^^ Ik volg je op bloglovin en ik vind het artikel leuk onder de naam Kitty

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zeker een goed product. Ik volg je via bloglovin en heb je bericht geliked.
    bbekkema82@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heee leuke blogster!
    Ik maak graag kans op het winpakket en volg je dan ook op bloglovin en facebook.
    Ik ben al een tijdje op zoek naar een fijne nachtcreme dus ik hoop dat deze fijn is!
    Altijd erg fijn als je op die manier nieuwe blogs ontdekt:)
    Mijn emailadres is simonevdongen18@hotmail.com
    Liefss
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi

    Ik volg je op facebook en op deze blog. Heb je ook geliked.

    Ik doe graag mee aan de wedstrijd. Sara.vandenrul@gmail.com

    Groetjes,
    Sara

    BeantwoordenVerwijderen
  7. super leuke winactie. ik doe mee!! ik heb alle stappen gedaan. ik volg je op blogloving heb dit bericht geliket. volg je op Facebook en heb daar dit bericht gedeeld!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou dit product zo graag proberen! Ik heb grote poriën op mijn neus en wangen. Ik ben recentelijk naar België verhuisd en mijn huid is droog door het weer. Ik hoop dat ik de kans krijg om deze producten te proberen. Dankjewel! :)

    BeantwoordenVerwijderen